Midtkammerbuss Vegalangs 10. aug

Midtkammerbuss Vegalangs 10. aug

09.07.23 19:14 av Dag Harald Liberg

Velkommen til Midtkammerbussen torsdag 10. august 2023, en busstur med bygningsarv som tema. Årets tur går gjennom nordre del av Østre Fenstad og litt inn i Eidsvoll. Vi besøker midtkammerbygninger på Søndre Rolstad, Søndre Ile og Østre Jøndal og ser andre bygninger fra bussen. (Bildet viser Søndre Ile).

Les mer
"Poesi og poteter" på kirkeruinene

"Poesi og poteter" på kirkeruinene

09.09.22 17:43 av Dag Harald Liberg

De (nest) siste forberedelser før "Poesi og Poteter" søndag 11. september er gjort, og Raumnes Historielag er klar til å ta i mot gjester i kirkestua ved kirkeruinene. "Poesi og poteter" er et folkemarked som vi arrangerer sammen med Nes Bibliotek. Mange lag, foreninger og andre lokale har utstillinger. Foto: Karin Valen-Sendstad

Les mer
Olsok på kirkeruinene

Olsok på kirkeruinene

29.07.22 16:32 av Dag Harald Liberg

17.00 Pilegrimsvandring fra Nes kirke til Nes kirkeruiner 18.00 Gudstjeneste 19.00 Kveldsmat i kirkestua (kr 50,-) 20.00 Vesper i kirkeruinen Det går fint å bare delta i et av arrangementene. Utstillingen " Kaffen er klar" kan fortsatt sees i kirkestua. Ta gjerne med campingstol.

Les mer
Skrivekurs i Nes bibliotek

Skrivekurs i Nes bibliotek

15.02.21 17:48 av Dag Harald Liberg

Skriv ditt liv ! Det inviteres til minneskriveverksted i Nes Bibliotek over 4 dager. Det er kun plass til 10 deltakere. Personlig kan jeg absolutt anbefale et slikt kurs. Har sjøl deltatt på det forrige opplegget for et par år siden, og har hatt stor glede av dette. Vi, dvs ei gruppe på 10 stykker, er nå ferd med å gi ut ei lita bok med tekster og illustrasjoner som har blitt til underveis -i etterkant av forrige kurs. Det er andre som også fikk inspirasjon til skriving utenom denne nevnte gruppa. Mvh Torstein Fyhri

Les mer
Bygdeborgen ved Vålerbråtan i Vestre Fenstad

Bygdeborgen ved Vålerbråtan i Vestre Fenstad

06.08.21 21:53 av Dag Harald Liberg

Bygdeborgen i Vestre Fenstad er trolig fra eldre jernalder, i likhet med de fleste bygdeborger i Norge. Det vil si fra århundrene fra Kristi fødsel til år 500 – 600 etter Kristus. De er vanskelig å gi eksakt datering på, fordi det er lite materiale som kan gi datering. Borgen er 1,9 mål stor, og har kanskje vært et festningsverk. Borgen har store likhetstrekk med Røverskansen og Borstadkampen. Disse beskrives i kildene som rene festningsverker / militære anlegg. Muren er 65 x 35 meter, og ligger på ca. 235 moh.

Les mer
Fotoforedrag: Finnskogen - Grenselandet

Fotoforedrag: Finnskogen - Grenselandet

03.03.19 20:15 av Berit Ring

Nes Kulturhus invitererer til fotoforedrag fra Finnskogen - Grenselandet. Eventyret om Finnskogen er langt i fra over – snarere tvert i mot, det vil vare så lenge jeg er åndsfrisk, forteller frilansfotograf og skribent Morten Borgenvik Stensaker. Fotoforedraget vil vise bilder fra grenseskogen som Stensaker har tatt gjennom mer enn 10 år. Temaene vil være historie, natur og friluftsliv.

Les mer
Grendemøte Årnes 21. januar

Grendemøte Årnes 21. januar

11.01.18 21:16 av Dag Harald Liberg

Grendemøte for Skauen, Østgård og Årnes Søndag 21.1. kl 15.00 Østgård skole Kartfesting av husmannsplasser, dammer, kverner, sager m.m. Fotoutvalget viser og registrerer foto, ta med gamle foto for skanning! Slektsutvalget gir råd og hjelp om slektsgransking – ta med det dere har av slektsmateriale! Alle velkommen!

Les mer
Hvem har det eldste skolebildet i Nes?

Hvem har det eldste skolebildet i Nes?

05.01.17 23:49 av Rolf H. Nordli

Gamle bilder med spesielle motiver er sommerens utfordring fra fotoregistrerings «general» Rolf Nordli i Raumnes Historielag. Ferietida pleier å gi rikelig værmessige muligheter til å være inne og leite fram bilder. De spesielle motivene er skole- og konfirmasjonsbilder, bedrifter og anlegg som nå er borte, meieridrift og fjøsstell. Bildene bør være tatt før ca. 1945

Les mer