Fotohistorie med Robert Meyer

Fotohistorie med Robert Meyer

Publisert av Dag Harald Liberg den 17.03.13. Oppdatert 22.01.17.
Robert Meyer, en legende i norsk fotografi, vil her holde et dobbeltforedrag med bildestøtte og snakke om dokumentar-fotografiet og om moderne fotohistorie,
Han vil først kommentere bildene på utstillinga, deler av sitt eget arbeid og tendenser i fransk og europeisk etterkrigsfotografi. Deretter vil han ta opp fotohistorie og fotografiets forhold til kunsthistorie og moderne bildebruk.

Om Robert Meyer
«Robert Meyer har som fotograf, fotohistoriker, kunstkritiker, forfatter, forlegger, samler og professor vært en betydelig inspirasjon for mange og et kraftfelt i det fotografiske miljøet i Norge siden 1970-årene.» (Store Norske Leksikon)
Han har bak seg en karriere som pressefotograf fra 1960-tallet fra Vårt Land og NRK, som frilansfotograf i Europa og Sør-Amerika, med fotoutdanning fra Stocholm, som utgiver av Norsk Fotohistorisk Journal, som forsker og professor i fotografi fra 1990-98 ved Kunsthøgskolen i Bergen og som grunnlegger av egen kunstskole i Oslo ( i dag en del av NISS, Nordisk Institutt for Scene og Studio). Meyer har stilt ut foto fra 1960-tallet både i Norge og andre deler av Europa – sist en retrospektiv utstilling PreSence – 50 years of Photography i 2009 og The Icons of the 60’s i 2010. Han har også bygd opp The Robert Meyer Collection, den største private fotohistoriske kunstsamling, som i dag eies av Nasjonalmuseet for kunst. (kilde: wikipedia)