Grendemøte Haga

Grendemøte Haga

Publisert av Dag Harald Liberg den 14.02.17. Oppdatert 18.02.17.
Vi følte oss virkelig velkomne på Haga Samfunnshus denne tirsdagskvelden, både" arrangører" og gjester. Bord og stoler var satt frem, kaffe og kaker ble påspandert.

Vi startet kvelden ved at Per gikk gjennom kartløsningen, og viste hva som så langt var registrert av husmannsplasser, sager, dammer og sætrer.  Per nevnte at bare på gården Fjell er det i bygdeboka flere husmannsplasser, men ingen av de er stedfestet,  Som vanlig hadde Per skrevet ut kart fra området som de fremmøtte kunne markere nye plasser eller flytte feilplasserte steder.  Bildet er fra tilsvarende møte på Neskollen november 2016.

Mads og Glenn i fotohistorisk utvalg fikk noen bilder og kart som de scannet inn i løpet av kvelden.

Jonny og Dag i slektshistorisk utvalg fikk som vanlig ikke stor pågang, men kunne fortelle at gravminner på Klodsbodding og Auli er registrert og fotografert.  Klodsbodding er lagt ut på Gravminner ferdig i 2014.  Auli ble ferdig sommeren 2016, men vi venter fortsatt på at de skal legges ut.  Nå i februar ble noen av bildene lagt ut.

Vi hadde også samlet sammen noen bilder fra DigitaltMuseum og fra vår samling med bilder av Tryta.  Her et eksempel fra etableringen av Aulifeltet.  Kveldens innscannede bilder ble også vist.