Midtkammerbuss Vegalangs 10. aug

Midtkammerbuss Vegalangs 10. aug

Publisert av Dag Harald Liberg den 09.07.23.

torsdag 10. august 2023

Velkommen til Midtkammerbussen, en busstur med bygningsarv som tema. Årets tur går gjennom nordre del av Østre Fenstad og litt inn i Eidsvoll. Vi besøker midtkammerbygninger på Søndre Rolstad, Søndre Ile og Østre Jøndal og ser andre bygninger fra bussen. (Bildet viser Søndre Ile).

Guider på midtkammerbussen er etnolog og lokalhistoriker Jan Erik Horgen og Nes kommunes kulturminnerådgiver Kristoffer Andersen, begge med lang erfaring fra formidling av lokal bygnings- og kulturhistorie.

Midtkammerbygninger, et særtrekk

 Om vi kan snakke om en særmerkt byggeskikk for Vormadalen, må det være det store antallet gamle, store gardbygninger. Og vi kan føye til: Ingen andre steder kan du kjøre «midtkammerbuss». Etter tre års pause er tilbudet tilbake under Vegalangs i Vormadalen. Vi håper mange benytter anledningen til å bli bedre kjent med den rike kulturarven som ligger i disse gamle husa!

 

Praktisk info 

 Bussturen starter fra Joker Fenstad i krysset mellom Eidsvollvegen og Svanfossvegen. Turen varer tre timer. Billetter kr 250 ved forhåndspåmelding, kr 300 for ikke forhåndspåmeldte. Påmelding til kulturminnebondene@gmail.com innen 8. august.

 

https://fb.me/e/2ZfqypnZs