Sesongavslutning Huser gård

Sesongavslutning Huser gård

Publisert av Dag Harald Liberg den 05.09.15. Oppdatert 22.01.17.

Kl. 12.00: Opplevelsesvandring i Trollskogen på Huser. Kr. 50,- for barn under 10 år. Voksne gratis.

Kl. 14.00: Verdier og ressurser i naturen. Oppsummering av ravinesommer i ord og toner ved trubadur og kulturminneverner Evald Fredholm. Politikerne Øystein Smidt og Andrew McMillion om sitt syn på bruk av natur-ressurser.

Fotoutstilling av Birger Areklett og Morten B. Stensaker. Åpen kafe og butikk begge dager.

www.husergard.no

Opplevelsestur og framtidsdrømmer

Søndagen 6. september avslutter Kulturminnebøndenes sesongen med program for både små og store. Opplevelsestur for unger starter kl. 12.00 og byr på eventyr, fysisk aktivitet og naturopplevelse. Etterpå vil to politikere og en trubadur reflektere rundt verdier og ressurser i naturen og behovet for nye tanker og løsninger.

Voksendelen av programmet begynner kl. 14.00 med ord og toner av Evald Fredholm og synspunkter fra politikerne Øystein Smidt og Andrew McMillion.

Møt Rødkjuke von Strutsevinge Klokka 12.00 inviterer vi barn til opplevelsesvandring i Trollskogen på Huser.Vi ønsker å la ungene få utfolde seg i en natur fri for tilrettelegging og lekeapparater. Ideen fikk vi under vårens ravineseminar da Vegard Gundersen fra NINA (Norsk institutt for naturforskning) kåserte om gårsdagens lekeplass -en barndom med lek i ravinelandskapet. I Trollskogen, som ungene får oppleve på Huser denne søndagen, har naturen fått utfolde seg fritt, og et fuktig klima med gode vekstforhold har gitt en opplevelse av urskog. Her trives dyr og fugler, og vi vil se etter spor og lytte etter liv. Ungene vil få oppleve stillhet og undring, fysiske hindre og få små oppgaver de må løse underveis.

Ungenes hjelper og forteller gjennom skogen er «Rødkjuke von Strutsevinge». Eventyrfortelleren sørger en halvannen times opplevelse for barn og voksne sammen, men denne gangen er det ungene som er målgruppa. De voksne må finne seg i å være i bakgrunnen.

Nes kulturskole og ridning. Ungene får møte trollkrefter (fra Nes kulturskole) som lokker dem både ut og inn i skogen. Etter «trollvandringen» blir det muligheter for å hilse på dyra på Huser og å ri på hest på tunet.

Foto, musikk og Einstein Klokka 14.00 vil Evald Fredholm lokke det voksne publikumet inn på stabburet. Evald er kjent i kulturminnemiljøet for sitt engasjement og sitt musiske utrrykk. Inne på stabburet kan du se fotoutstillingen med bilder av BirgerAreklett og Morten Stensaker mens du lytter til lokalpolitikerne Øystein Smidt og Andrew Mc Million og deres tanker rundt Einsteinsitatet: Den verden vi har formet med vår måte å tenke på, har alvorlige problemer som ikke kan løses på samme måte.

Kafe og butikk er åpne.